Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Az éneklés és énektanítás közös ünnepe lesz Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2013. április 11.

Image 22. alkalommal rendezik meg az Éneklő ifjúság Szakmai Napok és Koncertek sorozatát, ahová az ország minden részéből érkeznek karnagyok. A Szent István Emlékév programjainak részeként kerül sor a programra, melynek szervezője a Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetsége (KÓTA), a Kodály Zoltán Ének-Zenei Általános Iskola, Gimnázium és AMI, valamint „A zenei nevelésért” Alapítvány.

Tovább...
 
Ismét tarolt a Tóparti a Diáknapokon Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2013. április 09.

Image Kiemelkedő produkciókból válogatott gálaműsorral zárult a 2013-as Fejér Megyei Diáknapok rendezvénysorozata a a Vörösmarty Színházban. Versek, komoly- és könnyűzenei produkciók, néptánc, népzene, kórusművek, színmű, showtánc és breakdance egyaránt szerepelt a gálán, ahol átadták a Diáknapok kategória- és különdíjat, a települések díjait és a közönségdíjat is.

Tovább...
 
Több mint ezer fiatal szerepel a Fejér Megyei Diáknapokon Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2013. április 05.

Image Két év után ismét Székesfehérváron rendezik meg a Fejér Megyei Diáknapokat április 5-7-e között. A tehetségkutató seregszemlére csaknem 1.200 megyei középiskolás jelezte részvételi szándékát 11 művészeti kategóriában. A központi helyszín a szervezést bonyolító Fejér Megyei Művelődési Központ Művészetek Háza lesz, de számos intézmény kapcsolódik a háromnapos programhoz. A Diáknapok sikeres lebonyolítását valamennyi helyszínen önkéntesek segítik.

Tovább...
 
A szépség szerelmese Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2013. április 05.

Ebben az esztendőben ünnepeljük Körösfői Kriesch Aladár születésének 150. évfordulóját. Székesfehérváron egy emlékkiállítással készülnek a jeles alkalomra, amelynek a Városi Képtár-Deák Gyűjtemény ad otthont. Az április 7-étől látogatható tárlatról sajtótájékoztatón számolt be Kriesch György, a kiállítás kurátora, aki a művész unokája és Szűcs Erzsébet művészettörténész, az intézmény igazgatója.

Tovább...
 
Árpád-napi hagyományőrzés szombaton, a Zöld tanyán Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2013. április 05.

Image A Maroshegyen élők nagy örömére évente négy, történelmi jellegű hagyományőrző találkozót szerveznek a városrészben. A januári Attila-napi, a nyári Csaba-napi, az őszi Koppány-napi találkozó mellett kora tavasszal kerül sor az Árpád-napi Találkozóra. Április 6-án, szombaton délelőtt a Zöld tanyán felvezető programokkal indul az idei program, amely hagyományos és új elemeket egyaránt tartalmaz. A szervezők biztosak abban, hogy a kissé hűvös időjárás nem szab gátat a családias, baráti hangulatnak és a maroshegyiek jókedvének. A programokat sajtótájékoztatón ismertették.

Tovább...
 
A HÚSVÉTI NYÚL IS HEGY'- BÉRLETÉRT ÁLLT SORBA Nyomtatás E-mail
Írta: Saliga Enikő   
2013. április 03.

Image A Quimby és Scooter megsúgta, mivel készül az idei Hegyaljára. A Metallica egykori legendás basszusgitárosa, Jason Newsted új csapatával már szintén a Hegyalja fellépés programját tervezi. A Slayer, a Skindred, az Asking Alexandira az óráit a Hegyaljához igazította a hétvégén.

Tovább...
 
Múzeumok nyitva tartása Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2013. április 03.

Image Bár az igazi tavaszi időjárás még várat magára, a székesfehérvári múzeumok már felkészülten, új nyitvatartási rend szerint fogadják a látogatókat április 1-jétől. A Nemzeti Emlékhely október végéig hétfő kivételével minden nap – munkaszüneti és ünnepnapokon is – nyitva tart, a Városi Képtár-Deák Gyűjtemény és a Hetedhét Játékmúzeum pedig változtatott nyitva tartási rendjén.

Tovább...
 
Vox Mirabilis hangversenybérlet Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2013. március 27.

Image A Hermann László Vonószenekar, FMK Nőikar – Budapest, Zemlényi Eszter és Csapó József énekművészek vendégeskednek a Vox Mirabilis Kamarakórus következő székesfehérvári fellépésen. Az együttes Hangversenybérletének negyedik koncertjén Pergolesi, Haydn és Mozart műveket hallhat majd a közönség.

Tovább...
 
Két generáció egy csapatban az ARNYE szellemi vetélkedőjén Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2013. március 27.

Image Szent István király és városa Székesfehérvár címmel szellemi vetélkedőt hirdetett az Alba Regia Nyugdíjas Egyesület. A város egyik legnagyobb nyugdíjas szervezete a 2013-as Szent István Emlékévhez csatlakozva indította el a programot azzal a céllal, hogy méltóképpen emlékezzenek meg nagy királyunkról, az egykori koronázóváros történelméről és fejlődéséről.

Tovább...
 
Nagyik és unokák együtt alkotnak Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2013. március 27.

Image „Négykezes Kedd” címmel új programsorozat indult a Hetedhét Játékmúzeumban. A különféle kézműves foglalkozásokon ügyes kezű „pótnagyiktól” tanulhatnak az alkotó kedvű kismamák, anyukák. A sorozat június közepéig tart.

Tovább...
 
Csillagok, csillagok - Magyarország csodálatos éjszakai arca Nyomtatás E-mail
Írta: Szigeti Kata   
2013. március 22.

Image Kövi Szabolcs legújabb zenei anyaga igazi csemege a művész rajongóinak. Legközelebb Székesfehérváron, április 27-én mutatja be új albumát egy csodálatos filmmel egybekötve, különleges vizuális élményben részesítve ezzel a hallgatóságát. Vajon hogyan talált egymásra a spirituális zenét játszó művész és a hazai tájakat, éjszakai égboltot bemutató film? Erről beszélgettünk Szabolccsal.

Tovább...
 
<< Első < Előző 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 Következő > Utolsó >>

Eredmények 4687 - 4697 / 6234